Доступність посилання

ТОП новини

Міятович: ми працюємо над тим, щоб журналісту Семені дозволили виїхати з Криму


Ukraine, Kyiv - Dunja Mijatovic, the OSCE Representative on Freedom of Speech, 11Oct2016
Ukraine, Kyiv - Dunja Mijatovic, the OSCE Representative on Freedom of Speech, 11Oct2016

Офіс представника ОБСЄ з питань свободи слова Дуні Міятович докладає зусиль для того, щоб кримський журналіст Микола Семена отримав можливість виїхати з анексованого півострова, зокрема для лікування на материковій частині України. Про це Міятович заявила проекту Радіо Свобода, сайту Крим.Реалії.

«Ми робимо велику роботу, щоб він міг виїхати з Криму і отримати медичну допомогу. Поки ми не говоримо про подробиці, але коли я буду знати щось більше, то повідомлю про це. Я тримаю руку на пульсі, це все, що я можу зараз сказати», – сказала Міятович.

Міятович наголосила, що неодноразово робила «жорсткі заяви» з приводу необхідності надати свободу пересування Миколі Семені і неприпустимість включення прізвища кримського журналіста в російський список екстремістів.

Раніше кримське управління ФСБ Росії відмовило в задоволенні клопотання захисту кримського журналіста Миколи Семени про виїзд його на лікування до Києва. У серпні суд відмовив у задоволенні скарги адвоката журналіста на дії слідчого ФСБ Росії.

Навесні в Криму пройшли масові обшуки, в тому числі, у незалежних журналістів, яких підозрювали у співпраці з проектом Радіо Свобода, сайтом Крим.Реалії. Щодо автора Радіо Свобода Миколи Семени порушили кримінальну справу за підозрою в закликах до порушення територіальної цілісності Росії. Російське слідство заборонило йому залишати територію півострова.

Міністерство закордонних справ України висловило стурбованість переслідуванням громадян України в анексованому Росією Криму, зокрема, журналіста Миколи Семени і закликало припинити тиск на журналіста.

XS
SM
MD
LG