Доступність посилання

ТОП новини

У ПАРЄ 12 жовтня «український день»


На сесії Парламентської асамблеї Ради Європи 12 жовтня у Страсбурзі обговорять політичні наслідки конфлікту в Україні.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, у доповіді парламентаря з Чехії Крістини Зеленкової з цього приводу засуджується анексія Криму Росією, а заборона Меджлісу кримськотатарського народу російським судом названа грубим репресивним заходом, спрямованим проти всієї кримськотатарської спільноти.

Як повідомив заступник голови української парламентської делегації в ПАРЄ Сергій Соболєв, Парламентська асамблея Ради Європи сьогодні також планує розглянути резолюцію щодо порушення прав людини на окупованих Росією територіях України – на Донбасі і в Криму.

«Сьогодні відбудуться дебати з двох ключових питань. Зокрема, буде розгляд резолюції про порушення прав людини з боку російських терористичних бандугруповань «ДНР» і «ЛНР» на території, яку не контролює українська влада», – повідомив депутат.

Соболєв також зазначив, що в тексті резолюції даються чіткі визначення щодо російських агресорів і порушень прав кримськотатарського народу й українських організацій на території окупованого Криму.

«На мою думку, ці обговорення дозволять ПАРЄ по-іншому побачити українську ситуацію і погодитись на застосування більш жорстких санкцій проти Росії і проти парламентарів російської делегації», – сказав Соболєв.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, у ПАРЄ очікується виступ Володимира Жемчугова, звільненого нещодавно з полону бойовиків, який приїхав до Страсбурга зі своєю дружиною.

Сесія ПАРЄ в Страсбурзі розпочалася 10 жовтня і триватиме до кінця цього тижня.

XS
SM
MD
LG