Доступність посилання

ТОП новини

Пєсков: готовності для зустрічі «нормандської четвірки» поки що немає


У Кремлі заявили, що готовності для зустрічі лідерів країн «нормандського формату» поки що немає. Про це сьогодні заявив речник президента Росії Дмитро Пєсков.

«Ми дуже акуратно завжди говоримо про такі плани, наголошуючи, що ведеться підготовка…Такий рівень готовності поки що не настав», – сказав Пєсков.

Напередодні повідомлялося про можливу зустріч «нормандської четвірки» 19 жовтня. Згодом в Адміністрації президента України заявили, що Київ іще не отримував запрошення на участь у саміті лідерів країн «нормандської четвірки». В Адміністрації наголосили, що Україна виступає за активний діалог в рамках «нормандського формату» з метою прискорення мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

У вересні міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Еро сказав, що керівники МЗС України, Франції й Німеччині готують саміт у «нормандському форматі» на найвищому рівні. Перед цим в Кремлі заявили, що зустріч у «нормандському форматі» може відбутися тільки тоді, коли будуть реальні питання» для обговорення.

У «нормандському форматі» – зустрічі представників України, Росії, Німеччини та Франції – обговорюються питання врегулювання конфлікту на Донбасі.

XS
SM
MD
LG