Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ знову заявляє про обмеженість доступу до ділянки відведення біля Петрівського


Спостерігачі ОБСЄ, архівне фото
Спостерігачі ОБСЄ, архівне фото

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ знову заявляє про обмеженість доступу до ділянки відведення сил біля Петрівського через міни.

«Сьогодні знову обмежений доступ СММ ОБСЄ до ділянки розведення Петрівське/Богданівка – ЗСУ, «ДНР» не змогли гарантувати безпеку СММ (можливі міни)», – повідомляє місія на своїй сторінці в Facebook.

В ОБСЄ наголошують, що місія готова і може спостерігати, але їй потрібен доступ.

«Представник ЗСУ в СЦКК присутній на місці в Богданівці, але не може гарантувати безпеку СММ. Представник Росії при СЦКК відсутній у Петрівському. СЦКК має сприяти забезпеченню безпечного і безперешкодного доступу СММ, координувати розмінування», – додають в ОБСЄ.

Напередодні в ОБСЄ вже заявляли про обмежений доступспостерігачів до цієї ділянки відведення сил на Донбасі.

21 вересня у Мінську учасники Тристоронньої контактної групи підписали угоду про розведення сил і засобів біля трьох населених пунктів на лінії розмежування – Петрівському, Золотому та Станиці Луганській. Відведення підрозділів сторін збройного конфлікту на Донбасі відбулося у Золотому та у Петрівському. За процесом відведення мають спостерігати представники ОБСЄ. У Петрівському і Золотому вже повідомляли про відведення сил. Строки відведення у Станиці Луганські відведення перенесли.

XS
SM
MD
LG