Доступність посилання

ТОП новини

СММ ОБСЄ не патрулює вночі через недостатню видимість і з міркувань безпеки – заява


Спостерігачі слідкують за відведенням сил біля Петрівського, архівне фото
Спостерігачі слідкують за відведенням сил біля Петрівського, архівне фото

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ заявляє, що наразі спостерігачі не проводять патрулювань вночі через недостатню видимість і з міркувань безпеки.

«Зокрема, міни становлять серйозну небезпеку для спостерігачів і їх дуже складно помітити вночі. Збройні сили/формування, які відповідно до Рамкового рішення зобов’язані знешкодити вибухонебезпечні предмети, а також забезпечити безпеку і надійний доступ спостерігачам СММ до ділянок розведення, ще повністю не виконали цього на жодній із трьох ділянок розведення», – йдеться у заяві у відповідь на повідомлення про неефективність моніторингу місії на визначених ділянках відведення.

У СММ ОБСЄ наголошують, що вони сповнені рішучості здійснювати патрулювання, моніторинг і верифікацію на ділянках відведення біля населених пунктів Станиця Луганська, Золоте і Богданівка-Петрівське.

«На ділянках розведення СММ відзначила, що певна кількість техніки і особового складу збройних сил/формувань була відведена від лінії зіткнення», – додають в організації.

Напередодні в ОБСЄ вже заявляли про обмежений доступ спостерігачів до ділянок відведення сил на Донбасі через міни.

21 вересня у Мінську учасники Тристоронньої контактної групи підписали угоду про розведення сил і засобів біля трьох населених пунктів на лінії розмежування – Петрівському, Золотому та Станиці Луганській. Відведення підрозділів сторін збройного конфлікту на Донбасі відбулося у Золотому та у Петрівському. За процесом відведення мають спостерігати представники ОБСЄ. У Петрівському і Золотому вже повідомляли про відведення сил. Строки відведення у Станиці Луганські відведення перенесли.

XS
SM
MD
LG