Доступність посилання

ТОП новини

Керрі і Лавров 15 жовтня обговорюватимуть ситуацію у Сирії – МЗС Росії


Джон Керрі (Л) і Сергій Лавров
Джон Керрі (Л) і Сергій Лавров

Державний секретар США Джон Керрі і голова МЗС Росії Сергій Лавров 15 жовтня проведуть переговори щодо ситуації у Сирії, повідомляють у російському зовнішньополітичному відомстві.

За інформацією російської сторони, у зустрічі участь візьмуть також «представники низки ключових країн регіону». Метою зустрічі, зазначають в МЗС Росії є «розгляд можливих додаткових кроків щодо врегулювання сирійської кризи».

У Вашингтоні наразі не повідомляли про цю зустріч.

Ця зустріч стане першою між представниками США і Росії після того, як 3 жовтня Вашингтон припинив співпрацю з Москвою щодо врегулювання ситуації у Сирії. У Державному департаменті заявили, що Москва не виконала умови угоди про сприяння перемир’ю, підписаного у вересні. Росія у відповідь звинуватила Вашингтон у прагненні домогтися зміни влади у Сирії за допомогою співпраці з ісламістами.

Джон Керрі розцінює дії Росії і уряду Сирії в Алеппо як можливі воєнні злочини.

Минулого тижня Росія заблокувала ухвалення у Раді безпеки ООН резолюції, яка передбачала припинення повітряних ударів і польотів військової авіації над сирійським містом Алеппо. У Москві пояснили, що Росія ветувала проект резолюції щодо Сирії, тому що проект є «політизованим і має односторонній характер».

Сотні мирних жителів загинули внаслідок російських і сирійських урядових повітряних ударів по утримуваних повстанцями районах Алеппо, відколи бойові дії в Алеппо поновилися 19 вересня після зриву перемир’я, яке було погоджено США і Росією.

Вашингтон і Москва, які були на протилежних сторонах сирійського конфлікту, критикували один одного через недотримання угод про перемир’я.

XS
SM
MD
LG