Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі поранені 9 військових – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі загиблих серед українських військових немає, дев’ятеро поранені, повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко. За його уточненими даними, з усіх поранених – двоє зазнали контузії.

Лисенко також повідомив, що через обстріл бойовиками позицій ЗСУ в районі Станиці Луганської, почати там сьогодні розведення сил неможливо.

Водночас, за добу, що минула, вперше за кілька місяців не було боїв в Авдіївській промзоні, уточнив Лисенко.

Раніше в прес-центрі штабу АТО повідомили, що 12 жовтня підтримувані Росією бойовики на Донбасі 36 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових.

В угрупованні «ДНР» звинуватили українських військовослужбовців в обстрілах напередодні ввечері та минулої ночі сіл Веселе, Саханка і Безіменне з важких мінометів. В угрупованні «ЛНР» заявили про 5 порушень з боку ЗСУ «режиму тиші». Луганські сепаратисти стверджують, що українська сторона обстріляла місто Первомайськ.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушувався. Чергова домовленість про перемир’я з нагоди Дня знань, 1 вересня, була досягнута на переговорах Тристоронньої контактної групи наприкінці серпня. Відтоді інтенсивність бойових дій значно знизилася, але обстріли тривали, а сторони конфлікту звинувачували одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG