Доступність посилання

ТОП новини

Пункт пропуску «Зайцеве» на Донбасі перенесуть ближче до лінії розмежування – Слободян 


Контрольний пункт в’їзду-виїзду «Зайцеве», що пролягає на маршруті до контрольованого проросійськими сепаратистами Донецька, найближчими тижнями перенесуть ближче до лінії розмежування на Донбасі. Про це повідомив помічник голови Держприкордонслужби України Олег Слободян.

«Рішення про перенесення контрольного пункту в’їзду-виїзду «Зайцеве» ближче до лінії розмежування вже прийнято, відбулися відповідні наради в Донецькій військово-цивільній адміністрації.

«Це потребує певної підготовчої роботи, вона зараз триває, але в перспективі вирішення цього питання короткострокове, тобто це не буде затягнуто на тривалий термін і вирішиться в найближчі тижні», – сказав Слободян.

За його словами, рішення про перенесення пункту узгодили з Донецькою військово-цивільною адміністрацією з міркувань безпеки громадян, які перетинають лінію розмежування.

«Дуже велика відстань була між контрольним пунктом в’їзду-виїзду і блокпостом, який знаходився на «нулі», відповідно додаткові ризики створювалися під час руху лісопосадкою людей, які перетинали лінію розмежування», – пояснив Слободян.

Нині на лінії розмежування на сході України діють 4 контрольних пункти в’їзду-виїзду – «Зайцеве», «Мар’їнка», «Новотроїцьке» та «Гнутове».

XS
SM
MD
LG