Доступність посилання

ТОП новини

Полторак: рішення про відведення сил у Станиці Луганській остаточно не ухвалене


Степан Полторак
Степан Полторак

Міністр оборони України Степан Полторак заявив, що рішення про відведення сил у Станиці Луганській остаточно не ухвалене. Про це він сказав у четвер під час урочистостей до Дня захисника України у Києві.

«Щодо Станиці Луганської, то, на жаль, обстріли були інтенсивними, останній – 6 жовтня і вчора вночі був обстріл невеликий. Сьогодні ухвалюється рішення про відведення або не відведення», – сказав Полторак.

За його словами, головними умовами для початку відведення сил в цьому районі є повне припинення вогню і постійний моніторинг з боку спостерігачів ОБСЄ.

Також міністр оборони запевнив, що при розведенні сил і засобів небезпеки втрати територій немає, бо українські військові готові оперативно реагувати на можливі загрози.

«Якщо говорити про Станицю Луганську, частини і підрозділи, опорні пункти, що розташовані в цьому районі, навіть при виведенні, повністю забезпечують можливість Збройним силам протягом 15-20 хвилин зайняти свої позиції і адекватно відреагувати на загрозу», – сказав Полторак.

Раніше сьогодні речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко заявляв, що через обстріл бойовиками позицій ЗСУ в районі Станиці Луганської, почати там розведення сил наразі неможливо.

10 жовтня у Міністерстві оборони України заявили, що строки відведення сил і засобів біля Станиці Луганської перенесли. Луганські сепаратисти звинуватили українську сторону у зриві виконання угоди про відведення сил і озброєнь.

21 вересня у Мінську учасники Тристоронньої контактної групи підписали угоду про розведення сил і засобів біля трьох населених пунктів на лінії розмежування – Петрівському, Золотому та Станиці Луганській. Відведення підрозділів сторін збройного конфлікту на Донбасі відбулося лише у Золотому та Петрівському.

XS
SM
MD
LG