Доступність посилання

ТОП новини

У четвер бойовики біля Станиці Луганської застосували гранатомети – штаб АТО


У прес-центрі штабу АТО у четвер повідомили, що з-поміж семи обстрілів, зафіксованих від початку доби і до 18-ї години вечора, вогонь сепаратисти вели також біля Станиці Луганської. Як йдеться в повідомленні на сайті Міноборони, бойовики відкривали тут вогонь із гранатометів.

Крім того, обстріли були поблизу Авдіївки, Талаківки, Водяного, Новоолександрівки.

Раніше сьогодні речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко заявляв, що через обстріл бойовиками позицій ЗСУ в районі Станиці Луганської минулої доби, почати там розведення сил наразі неможливо. Про відсутність остаточного рішення щодо відведення сил у Станиці Луганській заявляв і міністр оборони Степан Полторак.

Водночас донецькі сепаратисти заявляють, що у четвер ЗСУ здійснили обстріли біля Комінтернова, а за попередню добу стріляли по контрольованих угрупованням «ДНР» територіях понад 160 разів.

В угрупованні «ЛНР» заявили, що були готові відвести сьогодні сили в районі Станиці Луганської, але військові ЗСУ відновили обстріли на територіях, підконтрольних угрупованню «ЛНР», «щоб використовувати їх як можливість девальвувати процес розведення сил на Донбасі».

21 вересня у Мінську учасники Тристоронньої контактної групи підписали угоду про розведення сил і засобів біля трьох населених пунктів на лінії розмежування – Петрівському, Золотому та Станиці Луганській. Відведення підрозділів сторін збройного конфлікту на Донбасі відбулося лише у Золотому та Петрівському.

XS
SM
MD
LG