Доступність посилання

ТОП новини

Штаб Трампа заперечує вибачення кандидата перед Сербією за бомбардування


Дональд Трамп
Дональд Трамп

Штаб кандидата у президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа заперечує повідомлення, що він вибачався за роль Америки у бомбардуванні Югославії у 1999 році.

13 жовтня сербський журнал Nedeljnik опублікував інтерв’ю з Дональдом Трампом, у якому він вибачається за роль Вашингтона у кампанії з бомбардування колишньої Югославії у 1999 році.

«Бомбардування сербів, які були нашими союзниками у двох світових війнах, було великою помилкою», – сказав Трамп в інтерв’ю журналу Nedeljnik. Він також пообіцяв «нову політику» з Балканами у разі його перемоги на президентських виборах, які у США мають відбутися 8 листопада.

Редактор журналу Nedeljnik Марко Прелевич сказав виданню Buzz Feed, що інтерв’ю проводилося через електронну пошту, і що журнал надсилав питання Владіміру Райчичу, який сказав, що допомагає у кампанії Трампа. За словами Прелевича, за кілька тижнів після надсилання питань, він отримав відповіді через електронну пошту від іншого радника Трампа – Райдера Яворовського.

Пізніше 13 жовтня Яворовський сказав виданню Politco, що не було ніякого інтерв’ю з сербськими журналістами.

Радіо Свобода надіслало запити Райчичу і Яворовському, але відповіді наразі немає.

НАТО бомбардувало Югославію, коли президентом США був Біл Клінтон. Метою бомбардувань було стримування тодішнього президента Югославії Слободана Мілошевича та зупиненні війну у Косові. У результаті авіакампанії НАТО загинули сотні цивільних, але також були припинені етнічні чистки у колишній Югославії.

XS
SM
MD
LG