Доступність посилання

ТОП новини

Делегація італійських політиків прибула до анексованого Росією Криму – ЗМІ


Делегація депутатів регіональних рад та представників ділового співтовариства Італії прибула у п’ятницю до анексованого Росією Криму. Про це повідомляє російська агенція «РИА Новости» з посиланням на співголову організації «Ділова Росія» Андрія Назарова.

«Делегація в повному складі безперешкодно прибула до Криму. У них насичена програма: зустрічі з першими особами республіки Крим і Севастополя, підписання угод, ділові переговори, знайомство з роботою підприємств і реалізованими в Криму бізнес-проектами», – повідомив Назаров.

Візит, як повідомляється, триватиме з 14 до 16 жовтня. До складу делегації увійшли 18 осіб, які представляють п'ять регіонів Італії: Венето, Лігурію, Ломбардію, Тоскану, Емілію-Романью.

«До складу делегації входять італійські політики регіонального та національного рівня, які виступають за скасування санкцій і визнання результатів кримського референдуму», – прокоментував Назаров.
За його словами, до складу делегації також увійшли представники бізнесу, зокрема з виноробної галузі.

Один з депутатів регіонального парламенту регіону Венето Стефано Вальдегамбері заявив, що італійський уряд заборонив поїздку до Криму.
«Але перш ніж почути голос держави, ми чуємо голос народу», – сказав італійський політик.

Офіційної реакції уряду Італії на візит політиків цієї країни до анексованого Росією Криму наразі немає.

У Верховній Раді 10 жовтня заявили, що візит до анексованого Криму італійських депутатів означатиме порушення норм міжнародного права.

У вересні минулого року екс-прем’єр Італії Сильвіо Берлусконі відвідав Крим із президентом Росії Володимиром Путіним. Міністерство закордонних справ України засудило цей візит. У відомстві зазначили, що дії італійського політика ідуть врозріз із політикою Європейського Союзу щодо засудження дій Росії і невизнання окупації Автономної Республіки Крим.

У МЗС України неодноразово повідомляли, що поїздки іноземних делегацій в Крим не мають статусу офіційних.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG