Доступність посилання

ТОП новини

Ірак: авіаудари по Мосулу посилили напередодні планованого наступу на бойовиків


Колона іракських сил прямує до околиць Мосула, 12 жовтня 2016 року
Колона іракських сил прямує до околиць Мосула, 12 жовтня 2016 року

Державна новинна агенція Туреччини Anadolu повідомляє, що військова операція з відновлення контролю над північним іракським містом Мосулом, захопленим бойовиками угруповання «Ісламська держава», почнеться у найближчі дні, «якщо не станеться чогось надзвичайного».

У повідомленні від 14 жовтня агенція цитує іракські джерела і офіційних осіб, які беруть участь у переговорах між Туреччиною і США.

За повідомленням, в операції візьмуть участь сунітські сили, треновані турецькими військовими у таборі Башика на півночі Іраку.

Тим часом, речник коаліції під керівництвом США в Іраку підтвердив, що кількість авіаударів проти позицій бойовиків «Ісламської держави» у Мосулі збільшують напередодні планованої операції.

З місця події журналісти також повідомляють про рух іракських урядових сил і союзних воєнізованих груп на південь і схід від Мосула.

Бригадний генерал іракської армії Фірас Башар заявив, що «всі пересування військ на даний час пов’язані з операцією Мосула».

Мосул, третє за величиною місто Іраку, перебуває в руках ісламістів уже понад рік. Операція для його визволення його має стати одним із найбільших випробувань і для влади Іраку, і для зусиль США подолати «Ісламську державу».

XS
SM
MD
LG