Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони не змогло закупити зимові рукавички для армії майже на 15 мільйонів гривень – #Точно


Міністерство оборони України скасувало електронну закупівлю зимових рукавичок загальною вартістю 14 960 009 гривень. Така інформація розміщена на офіційному порталі публічних закупівель ProZorro, передає #Точно, проект Радіо Свобода.

Силовики планували закупити 75,6 тисячі пар рукавичок, в середньому по 198 гривень за пару. Товар мав бути пошитий цього року і відправлений в казарми Києва, Одеси та Харкова до 25 листопада. Однак, як повідомили в тендерному комітеті Міноборони, для участі у закупівлі не надійшло жодної пропозиції від бізнесу.

За інформацією з офіційного порталу аналітики Business Intelligence ProZorro, станом на початок жовтня 2016 року Міністерство оборони оголосило 298 електронних тендерів на загальну суму понад 7,69 мільярда гривень. За результатами тендерів укладено 230 угод з підрядниками на суму понад 3,25 мільярда гривень. Ще 49 тендерів не відбулися та 87 торгів були скасовані. Підтверджена економія на успішних тендерах Міноборони склала 367,2 мільйона гривень. Середній відсоток зниження ціни від запланованої під час торгів становить 9,44%.

У вересні військове відомство не змогло закупити взуття для армії майже на 2 мільйони гривень.

На початку серпня міністр оборони України Степан Полторак заявив, що на потреби його відомства слід виділити додатково 7 мільярдів гривень.

XS
SM
MD
LG