Доступність посилання

ТОП новини

«Марш нації» розпочали у Києві представники корпусу «Азов» (трансляція)


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Представники цивільного корпусу «Азов» розпочали у п’ятницю ввечері ходу під назвою «Марш нації» до Дня захисника України і Дня українського козацтва. Колона активістів о 18:00 рушила від пам’ятника «Батьківщини-матері» центральними вулицями до Софійської площі у Києві. Чимало активістів тримають у руках смолоскипи.

Серед учасників ходи є також представники деяких націоналістичних рухів, помітні прапори з національною символікою і прапори «Правого сектору». Ходу супроводжує велика кількість правоохоронців.

«Ідея маршу – показати незламність та нескореність української нації, віру у світле майбутнє для нашої країни, яка не скориться ані під натиском російської держави, ані під будь-ким іншим, і буде відстоювати свої кордони», – заявили напередодні акції її організатори.

Сьогодні вдень акцію «Марш слави героїв» провела ВО «Свобода». Активісти пройшли від парку імені Тараса Шевченка до Михайлівської площі в Києві. Під час цієї акції, як повідомила поліція, один з активістів штовхнув патрульного. В результаті чоловіка відтіснили з натовпу, нікого з учасників маршу не затримували. У ВО «Свобода» заявили, що акцію присвятили 74-річчю з дня заснування УПА.

14 жовтня, на день Покрови Богородиці і традиційний день українського козацтва й день Української повстанської армії, які вважали Богородицю своєю покровителькою, від минулого року відзначають державне свято –День захисника України.

XS
SM
MD
LG