Доступність посилання

ТОП новини

Зубко: стан підключення до опалення в Україні – 70%


Станом на 15 жовтня 70% від усієї кількості об’єктів соціальної та житлової сфери підключені до опалення. Про цеповідомив віце-прем’єр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, інформує урядовий портал.

«Опалювальний сезон успішно розпочали на Волині, Хмельниччині, Житомирщині, Черкащині, Рівненщині, Івано-Франківщині, Сумщині, Тернопільщині, де станом на 15 жовтня підключення до тепла об’єктів соціальної сфери та житлових будинків становить від 90 до 100 відсотків. Загалом по країні цей показник сягає 70% при стовідсотковій технічній готовності систем до опалювального сезону», – повідомив Зубко.

За словами міністра, є проблеми в окремих населених пунктах, де теплопостачальні підприємства перебувають в оренді, зокрема місто Ніжин на Чернігівщині. Також прискорення потребує подача тепла у Лисичанську та Рубіжному, сказав Зубко, додавши, що загалом опалювальний сезон на Луганщині розпочато.

Міністр відзначив, що опалювальний сезон розпочали з огляду на температурний режим, а не за календарним принципом. Зазвичай, офіційною датою початку опалювального сезону є 15 жовтня.

13 жовтня прем’єр-міністр України Володимир Гройсман доручив місцевій владі завершити підключення житлового фонду до теплопостачання за п’ять днів, а не за 14, як планувалося раніше.

XS
SM
MD
LG