Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко представив у Харкові нову голову облдержадміністрації


Президент України Петро Порошенко представив 15 жовтня нову голову Харківської обласної державної адміністрації Юлію Світличну. Це сталося на зустрічі з керівництвом та депутатським корпусом Харківщини під час робочої поїздки в цю область, інформує офіційний сайт голови держави.

Президент наголосив, що для призначення на цю посаду у відповідності із новим законом «Про державну службу» проводився «дуже жорсткий і конкурентний конкурс», у якому перемогла Юлія Світлична.

Порошенко підкреслив, що це призначення знаменує прихід нового покоління, яке сформувалося у часи незалежності української держави.

«Мені дуже імпонує кандидатура Юлії Олександріівни, тому що це вже нове покоління української великої політики ефективної, патріотичної, сильної. І я впевнений, що у Юлії Олександрівни дуже великий потенціал», – наголосив глава держави.

На запитання Радіо Свобода щодо можливості співпраці з новою головою ОДА міський голова Харкова Геннадій Кернес спростував можливість особистісних конфліктів. «Я думаю, що у Юлії Олександрівни, так, як і в мене, є обовязки і повноваження, тому ми діємо в межах цих повноважень. Я думаю, що найближчим часом ми з нею поговоримо і намітимо ті плани, які маємо реалізувати як у майбутньому 2017 році, так і до кінця 2016 року», – вказав Кернес.

Серед пріоритетів сама Світлична називає безпеку на Харківщині, подальше зміцнення підвалин демократичного проукраїнського громадянського життя області, зміцнення системи взаємодії з громадянським суспільством, з усіма, хто готовий брати участь у регіональному розвитку.

Також у Харкові президент Порошенко взяв участь у відкритті пам’ятної дошки, присвяченої бійцям спеціального підрозділу Національної гвардії України «Ягуар», які 8 квітня 2014 року звільнили будівлю Харківської облдержадміністрації від сепаратистів.

Зранку 15 жовтня Порошенко у Чугуєві Харківської області передав Збройним силам України понад 150 одиниць військової техніки різного призначення.

15 жовтня президент Порошенко з робочою поїздкою перебуває на Харківщині. Також президент заявив, що планує сьогодні відвідати зону АТО.

XS
SM
MD
LG