Доступність посилання

ТОП новини

Росія не збирається перешкоджати виборчому процесу в США – Путін


Володимир Путін
Володимир Путін

Росія не має наміру перешкоджати виборчому процесу в Сполучених Штатах Америки, заявив на саміті країн групи БРІКС в індійському курортному штаті Ґоа президент Росії Володимир Путін.

«Я хочу заспокоїти всіх, в тому числі наших американських партнері і друзів: ми не будемо впливати на хід виборчої кампанії у Сполучених Штатах», – сказав Путін.

За його словами, Москва «не знає, що буде після президентських виборів у США».

«Як буде після виборів, ми точно не знаємо. Ми не знаємо, чи буде реалізовувати свої наміри кандидат в президенти Дональд Трамп, як далеко він піде у співпраці з нами. Чи буде реалізовувати свої погрози і чи буде реалізована жорстка риторика щодо Росії з боку пані Гілларі Клінтон, якщо вона стане президентом. Може, вона теж скорегує позицію», – сказав російський президент.

Путін також додав, що Росія «вважає помилковою позицію про те, що потрібно сваритися постійно з кимось і таким чином створювати загрози для себе і для всього світу».

7 жовтня США публічно звинуватили Росію в організації низки кібератак на американські політичні організації, а також колишніх і нинішніх чиновників. Президент Росії Володимир Путін невдовзі після цих заяв відкинув звинувачення, заявивши, що посадовці США «зловживають антиросійською риторикою».

Днями віце-президент США Джозеф Байден в заявив, що Сполучені Штати «дадуть сигнал» хакерам Росії, яких він звинуватив у спробі вплинути на вибори президента США. Водночас прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков назвав такі заяви Байдена «безпрецедентними погрозами».

XS
SM
MD
LG