Доступність посилання

ТОП новини

Пушилін назвав попередньою причиною загибелі «Мотороли» дії української «диверсійно-розвідувальної групи»


Арсен Павлов («Моторола»)
Арсен Павлов («Моторола»)

В угрупованні «ДНР» у неділю ввечері заявили, що, за попередніми даними, вбивство одного з ватажків угруповання Арсена Павлова, відомого на прізвисько «Моторола», здійснила українська «диверсійно-розвідувальна група». Про це йдеться на сайтах сепаратистів з посиланням на так званого «голову Народної ради ДНР» Дениса Пушиліна.

«За попередніми даними, це – терористичний акт, здійснений українською ДРГ…Київ все ще прагне вирішити конфлікт силою, але не здатний здобути військову перемогу і тому використовує терористичні методи. За допомогою цього вбивства українська сторона сподівається розхитати ситуацію в республіці», – заявив Пушилін.

Донецькі сепаратисти пишуть на своїх ресурсах, що обставини вбивства уточнюються, «ведуться оперативно-слідчі дії».

Тим часом директор департаменту комунікацій Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко в соцмережах заявив, що, найімовірніше, вбивство «Мотороли» здійснили його ж «побратими» з «терористичного інтернаціоналу».

У неділю з’явилася інформація про те, що в ліфті будинку, де жив Арсен Павлов («Моторола»)спрацював вибуховий пристрій. В результаті вибуху Павлов загинув від отриманих травм.

Громадянин Росії Павлов приїхав на Донбас у 2014 році і очолив там незаконне збройне формування – батальйон «Спарта», яке воює у складі угруповання «ДНР». Павлов неодноразово хизувався знущаннями над захопленими в ході бойових дій українськими вояками і казав, що «розстріляв 15 полонених» військових ЗСУ.

Торік Україна звернулася до Інтерполу з проханням про оголошення росіянина у розшук, а міжнародна правозахисна організація Amnesty International закликала розслідувати страти, в яких зізнався «Моторола».

Хто підірвав «Моторолу»? (огляд соцмереж)

Більше інформації про одного з ватажків угруповання «ДНР» Арсена Павлова у статті: «Хто такий «Моторола»?»

XS
SM
MD
LG