Доступність посилання

ТОП новини

Штаб: на Донеччині сепаратисти обстріляли з артилерії Водяне, є поранена


Зруйнована будівля в Водяному, 13 жовтня 2016 року
Зруйнована будівля в Водяному, 13 жовтня 2016 року

У штабі АТО заявляють, що підтримувані Росією сепаратисти обстріляли з артилерії Водяне, яке розташоване біля Маріуполя, поранена місцева жителька.

Як повідомляє прес-центр штабу, сепаратисти використовували артилерію калібру 152 міліметри й 122 міліметри, а також міномети калібром 120 міліметрів.

«Військовослужбовці української сторони СЦКК, які прибули у Водяне, зафіксували численні розриви мін та снарядів, руйнування житлового сектору та інфраструктури. Внаслідок потужних та цинічних обстрілів повністю знищено 6 житлових будинків, а 10 – зазнали значних ушкоджень, виведено з ладу й лінію електропередач. Практично незаконні збройні формування знищіли цілу вулицю у цьому населеному пункті», – повідомляють у штабі.

За даними українських військових, унаслідок обстрілу поранена місцева жителька, яку евакуювали у лікарню Маріуполя, у Водяному на момент обстрілу проживали 11 людей.

У штабі не уточнюють, коли саме поранена місцева жителька, проте зазначають, що упродовж трьох днів, з 12 до 14 жовтня, у Водяне влучили 700 мін та снарядів.

Раніше прес-офіцер сектору «М» (Маріуполь) Олександр Кіндсфатер заявляв, що українські військові тримають оборону селища Водяне, яке бойовики методично руйнують, застосовуючи міномети великого калібру, 120-міліметрові самохідні артилерійські установки та 152-міліметрові гаубиці. За його словами, інтенсивні артобстріли Водяного тривають від суботи, 8 жовтня.

Сепаратисти з угруповання «ДНР» наразі цих заяв штабу не коментують, проте, у свою чергу, звинувачують українських військових в обстрілах.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. Угруповання «ДНР» контролює частину Донецької області. Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

Від квітня 2014 року на Донбасі, за даними ООН, загинули близько 10 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG