Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі один військовий загинув, 7 поранені – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі один український військовий загинув, семеро поранені, повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, на луганському напрямку підтримувані Росією бойовики посилили обстріли позицій українських військових у Попасняському районі.

На донецькому напрямку, за словами речника АТО, сепаратисти продовжують дотримуватися тактики точкових обстрілів позицій військових майже по всій лінії фронту, бойовики застосовують важке озброєння.

Лисенко зазначає, що на маріупольському напрямку найскладніша ситуація на рубежі Мар’їнка – Красногорівка.

В угрупованні «ДНР» звинуватили українських військовослужбовців в обстрілах селища Старомихайлівка, а також заявляють, що сьогодні Збройні сили України почали атаку на село Ужівка (колишня назва Ленінське) і селище Саханка. В угрупованні «ЛНР» заявили про два обстріли з боку українських військових минулої доби.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушувався. Чергова домовленість про перемир’я з нагоди Дня знань, 1 вересня, була досягнута на переговорах Тристоронньої контактної групи наприкінці серпня. Відтоді інтенсивність бойових дій значно знизилася, але обстріли тривали, а сторони конфлікту звинувачували одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG