Доступність посилання

ТОП новини

Холодницький сподівається, що розслідування щодо «рюкзаків Авакова» буде завершене в жовтні


Назар Холодницький
Назар Холодницький

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький висловив сподівання, що розслідування справи щодо закупівлі рюкзаків для МВС, в якій фігурував син глави МВС Арсена Авакова, буде завершене вже в жовтні. По це керівник спеціальної антикорупційної прокуратури зазначив в інтерв’ю «Українським новинам».

Холодницький також зазначив, що поки немає підстав для пред'явлення підозри міністру внутрішніх справ Арсену Авакову. Також він заявив, що одна людина не могла організувати таку аферу.

«Багато хто може прикриватися міністром», – зауважив він і додав: «Наше завдання як слідства не додумувати, а встановити причетність або непричетність Авакова».

НАБУ розслідує кримінальне провадження від 15 березня 2016 року за фактом розтрати коштів при закупівлі майна службовими особами МВС і за фактом зловживання своїм службовим становищем особами Міністерства внутрішніх справ з метою одержання неправомірної вигоди для себе чи іншої фізичної або юридичної особи під час проведення закупівлі рюкзаків у 2015 році.

Цю справу НАБУ витребувало у військової прокуратури на чолі з Анатолієм Матіосом, де вона перебувала впродовж дев’яти місяців, за цей час жоден фігурант відео не був допитаний.

Раніше журналісти програми «Схеми» знайшли відеозаписи, схожі на зйомки прихованою камерою в кабінеті на той час заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря, який до травня 2015 року відповідав у міністерстві за державні закупівлі. На відео зафіксований діалог про закупівлю рюкзаків між нібито сином міністра Авакова Олександром та особою, схожою на Сергія Чеботаря, на той час заступника Арсена Авакова, в якому вони домовляються про отримання сином міністра бюджетного підряду в обхід законної процедури тендеру.

У Міністерстві внутрішніх справ заявили, що процедура закупівлі тактичних рюкзаків для потреб антитерористичної операції була чесною і прозорою.

XS
SM
MD
LG