Доступність посилання

ТОП новини

Геращенко: зараз звільнення українських заручників фактично заблоковане


Ірина Геращенко
Ірина Геращенко

Заступник голови Верховної Ради України, представник України в підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко заявляє, що зараз звільнення українських заручників фактично заблоковане. Про це вона заявила під час зустрічі з помічником генерального секретаря ООН Джихан Султаноглу, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

Геращенко зазначила, що сепаратисти продовжують незаконно утримувати 110 громадян України.

Донецькі бойовики цих заяв не коментують, проте раніше заявляли, що під час останніх засідань гуманітарної підгрупи в Мінську вони пропонували Києву провести обмін полоненими за формулою «618 на 47», проте згоди української сторони не було. Натомість радник голови СБУ Юрій Тандіт в інтерв’ю виданню ЛІГА.net повідомив, що сепаратисти підтвердили готовність передати Україні 47 заручників, але, каже він, некоректно говорити про формулу «618 на 47».

Минулого місяця голова української Служби безпеки Василь Грицак повідомив, що в заручниках Росії й угруповань «ДНР» і «ЛНР» на сході України залишаються 111 громадян України. Він уточнив, що в Росії утримують дев’ятьох громадян України. Ще 499 людей вважають зниклими безвісти.

Звільнення полонених є однією з умов Мінських угод.

XS
SM
MD
LG