Доступність посилання

ТОП новини

Савченко розповіла, що дала в СБУ свідчення про відвідини окупованих територій


Надія Савченко, архівне фото
Надія Савченко, архівне фото

Народний депутат України Надія Савченко (фракція «Батьківщина») заявила, що дала у Службі безпеки України свідчення щодо своїх відвідин окупованих територій Донбасу.

Як сказала вона в ефірі телеканалу «112 Україна», після цього ефіру вона повернеться на подальші допити до СБУ, які, за її словами, «тривають довго».

При цьому Савченко не навела інших подробиць, заявивши лише, що «ті депутати, яких це дуже цікавить, можуть поцікавитися в СБУ».

Вона лише сказала, що, зокрема, в «перші три місяці» вона без нічиїх запрошень відвідувала непідконтрольні Києву зони, де «спілкувалася з людьми» і «відстежувала насамперед шляхи контрабанди, де вони можливі, які вони можливі». «Всю інформацію, яку я здобувала, я передавала відповідним органам», – сказала Савченко.

Вона заявила, що поїде куди потрібно, можливо, навіть і до Росії, якщо це буде на користь Україні.

«Я буду їздити скрізь, куди буду вважати необхідним, для того, щоб це було на користь Україні. Навіть ризикуючи своїм життям. Навіть якщо за це в нас позбавляють доступу до державної таємниці. Жодної державної таємниці я не здала. І це підтверджено всіма спецслужбами та органами України», – додала депутат.

Минулого тижня Надія Савченко підтвердила повідомлення про її поїздки на окуповані території Донбасу. Виступаючи в Парламентській асамблеї Ради Європи, вона, зокрема, заявила: «Для всіх, хто хоче зрозуміти і знати, що відбувається на Донбасі, на якому я була, на окупованій території, і досить недавно, і спілкувалася з людьми, які, як це не дивно, тримали мене в полоні. Люди зрозуміли, що таке Росія і з чим вони мають справу. І 70 відсотків людей, і навіть ті, хто тримав мене в полоні, шкодують про те, що вони взялися за зброю. Вони хотіли б «повернутися в Україну».

Тоді депутат теж не пояснила, коли і як вона, за її словами, побувала на окупованих територіях.

Раніше Савченко звинувачували в тому, що вона, мовляв, намагалася нелегально перетнути лінію розмежування біля містечка Красногорівки на околиці окупованого Донецька, але українські військові її не пропустили. Вона заперечила той конкретний інцидент, але заявляла, що дійсно тримає зв’язки з людьми на окупованій території, хоча не уточнювала, які саме.

XS
SM
MD
LG