Доступність посилання

ТОП новини

США: Трамп заявив про бажання зустрітися з Путіним до інавгурації


Кандидат на посаду президента США від Республіканської партії Дональд Трамп (л) і президент Росії Володимир Путін, фотоколаж
Кандидат на посаду президента США від Республіканської партії Дональд Трамп (л) і президент Росії Володимир Путін, фотоколаж

Кандидат на посаду президента США від Республіканської партії Дональд Трамп заявив, що в разі обрання хоче зустрітися з президентом Росії Володимиром Путіним до інавгурації в січні.

«Проблема в тому, що Путін не має ніякої поваги до Обами взагалі. Якщо я виграю 8 листопада, я можу прогнозувати свою зустріч із Путіним до початку (діяльності) адміністрації», – вказав республіканський кандидат.

Зроблені 17 жовтня в радіоефірі коментарі є останніми в ряду подібних висловлювань, що вказують на близькість Трампа до російського лідера, уряд якого звинувачують у втручанні у вибори в США.

Раніше Трамп казав, що захоплюється Путіним, і вказував на небезпечну напруженість у відносинах між Вашингтоном і Москвою.

У неділю, 16 жовтня, Трамп написав у твітері, що вибори президента США, призначені на 8 листопада, «абсолютно сфальсифіковані нечесними й упередженими ЗМІ, що просувають шахрайку Гілларі (кандидат від демократів Гілларі Клінтон – ред.), а також на багатьох дільницях».

Його твердження суперечить попереднім заявам його партнера на виборах, кандидата на посаду віце-президента Майка Пенса, який заявляв, що Дональд Трамп «абсолютно» прийме результати виборів, хоча теж стверджував про «очевидну упередженість» засобів інформації.

XS
SM
MD
LG