Доступність посилання

ТОП новини

Ракета, у створенні якої брали участь українські конструктори, відправила вантаж на МКС


Ракета-носій Antares із вантажним кораблем Сygnus на борту здійснила успішний старт із Середньоатлантичного регіонального космопорту на острові Волопс у США (штат Вірджинія) й успішно відправила вантаж на Міжнародну космічну станцію. Інформацію про це 18 жовтня підтвердили на Південному машинобудівному заводі імені Олександра Макарова, де була виготовлена частина двигуна ракети.

За даними конструкторів, це перший політ після аварії в 2014 році.

Головним розробником ракети-носія Antares є корпорація Orbital Science Corporation (США). Основна конструкція першого ступеня ракети була розроблена конструкторським бюро «Південне», виготовлена «Південним машинобудівним заводом імені Макарова» в кооперації з українськими підприємствами «Хартрон-АРКОС» (Харків), «Київприлад» (Київ), «Хартрон – ЮКОМ» (Запоріжжя), «Чезара» і «Рапід» (Чернігів).

Ракета-носій доправила на орбіту корабель, що везе на Міжнародну космічну станцію 2,4 тонни вантажу, зокрема, провізію для екіпажу, обладнання для наукових досліджень на орбіті.

У жовтні 2014 року ракета-носій Antares, яка мала доставити на орбіту космічний вантажний корабель Cygnus, вибухнула під час запуску з космодрому на острові Волапс біля узбережжя штату Вірджинія.

Обійшлося без людських жертв, але в результаті пожежі постраждали об’єкти пускового комплексу. Комерційна космічна вантажівка тоді мала доставити на Міжнародну космічну станцію понад дві тонни вантажу, у тому числі провіант для космонавтів.

XS
SM
MD
LG