Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: екс-очільників Вищого господарського суду підозрюють у втручанні в діяльність суду


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Правоохоронці підозрюють колишніх голову й заступника Вищого господарського суду України Артура Ємельянова й Віктора Татькова у втручанні в діяльність судів. Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко.

«Слідство має докази того, що ці особи в 2011–2014 роках фактично підпорядкували собі систему ухвалення судових рішень. Досліджується близько 7 тисяч випадків незаконного втручання в автоматизовану систему розподілу справ та заяв, втручання в діяльність суддів з метою винесення ними потрібних зловмисникам неправосудних рішень в господарських судах всіх інстанцій», – написав він на своїй сторінці в Facebook.

За словами генпрокурора, працівники ГПУ повідомили про підозру Ємельянову й Татькову у вчиненні злочинів, передбачених статтею 376 (втручання в діяльність судових органів), статтею 376-1 (незаконне втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду) Кримінального кодексу України.

Ємельянов і Татьков зараз працюють у Вищому господарському суді України.

30 вересня в Україні набрали чинності зміни до Конституції в частині правосуддя, таким чином давши старт судовій реформі.

XS
SM
MD
LG