Доступність посилання

ТОП новини

Влада Еквадору пояснила рішення вимкнути інтернет Ассанжу невтручанням у вибори в США


Джуліан Ассанж
Джуліан Ассанж

Влада Еквадору назвала причиною обмеження в доступі до інтернету засновникові сайту Wikileaks Джуліанові Ассанжу невтручанням у вибори в США. Про це йдеться в заяві МЗС країни 18 жовтня.

«Уряд Еквадору дотримується принципу невтручання у внутрішні справи інших держав. Він не втручається в зовнішні виборчі процеси, а також не діє на користь жодного конкретного кандидата», – мовиеться в документі.

У заяві дипломати також підкреслюють, що рішення ухвалене без тиску з боку інших країн і є «суверенним правом» Еквадору.

Раніше президент Еквадору Рафаель Корреа публічно підтримав кандидата від Демократичної партії в президенти США Гілларі Клінтон, коли сайт WikiLeaks опублікував листування голови передвиборчої кампанії Клінтон.

«Для блага Сполучених Штатів і всього світу… Я хотів би, щоб Гілларі перемогла», – сказав Корреа.

У вівторок Державний департамент США заявив, що не має стосунку до припинення доступу Ассанжа до інтернету.

Засновник сайту WikiLeaks Джуліан Ассанж, що вже кілька років переховується в посольстві Еквадору в Лондоні, був позбавлений доступу до інтернету в понеділок, 17 жовтня, повідомлялося на сторінці проекту WikiLeaks у Twitter.

У вересні цього року апеляційний суд Швеції підтвердив ордер на арешт засновника Wikileaks Джуліана Ассанжа у зв’язку з підозрами в сексуальних злочинах. 45-річний австралійський хакер уникнув екстрадиції до Швеції, сховавшись у 2012 році від кримінального переслідування в посольстві Еквадору в Лондоні, де перебуває досі.

Поліція Швеції розшукує Ассанжа для допиту з приводу заяв двох жінок. Вони стверджують, що в 2010 році він зґвалтував їх. Ассанж неодноразово вимагав зняти з нього ці підозри. Він побоюється, що в разі екстрадиції до Швеції влада цієї країни вишле його в США, де його судитимуть за публікацію секретних документів.

XS
SM
MD
LG