Доступність посилання

ТОП новини

Меркель: санкції проти Росії через бомбардування Сирії «залишаються варіантом»


Анґела Меркель
Анґела Меркель

Канцлер Німеччини Анґела Меркель заявляє, що санкції проти Росії через її дії в Сирії мають залишатися як варіант для Європейського союзу.

За словами Меркель, вона і президент Франції Франсуа Олланд обговорюватимуть питання Сирії з президентом Росії Володимиром Путіним у рамках зустрічі «нормандської четвірки» щодо України 19 жовтня в Берліні. Канцлер заявила, що «чуда» від цієї розмови очікувати не варто.

«Ніякі варіанти, зокрема і що стосуються санкцій, не можна відкидати… Але пріоритет полягає в тому, щоб зменшити страждання людей у якийсь спосіб, і це буде питанням (на зустрічі з Путіним – ред.)», – сказала Меркель 18 жовтня.

Меркель і Олланд різко критикують Росію за підтримку сил президента Сирії Башара Асада і звинувачують російську і сирійську владу в злочинах, зокрема навмисному бомбардуванні цивільних і лікарень.

Напередодні верховний представник ЄС із закордонних справ Федеріка Могеріні заявила, що Євросоюз не розглядає питання про запровадження санкцій проти Росії через Сирію, бо цього не запропонувала жодна країна-член.

XS
SM
MD
LG