Доступність посилання

ТОП новини

У Пакистані заборонили показ фільмів Боллівуду та іншої телепродукції Індії


Влада Пакистану запровадила повну заборону на трансляцію в своїх телевізійних і радіомережах продукції індійського Боллівуду (неформальна назва кіноіндустрії Індії – ред.) та іншого контенту сусідньої держави через конфлікт довкола спірного регіону Кашмір.

Заборона починає діяти з 21 жовтня і передбачає заборону діяльності будь-якої телевізійної і радіостанції, яка порушить запроваджені обмеження, повідомив державний регулятор з питань роботи електронних засобів масової інформації Пакистану.

Влада Пакистану пояснила заборону появою повідомлень про те, що деякі індійські кінематографісти відмовлялися від послуг пакистанських акторів в кіно, а власники індійських кінотеатрів зупинили показ фільмів із їхньою участю.

«Це свідчить про відсутність впевненості в собі з боку Пакистану. Це невдалий розвиток», – заявив у відповідь прес-секретар Міністерства закордонних справ Індії Вікас Сваруп.

Він сказав, що не було жодної «повної заборони» на пакистанських артистів, які виступають в Індії, хоча припустив, що Нью-Делі може вдатись до окремих заборон з міркувань безпеки.

Індійські фільми в Пакистані користуються популярністю. Крім того, в Боллівуді працює багато пакистанських музикантів та акторів. Нинішня заборона анульовує попередній закон часів екс-президента Первеза Мушаррафа, який дозволяв ЗМІ демонстрацію у Пакистані індійського контенту тривалістю 86 хвилин на день. За останні роки цей закон часто порушувався.

Кашмір фактично розділений між Пакистаном і Індією (ще частину утримує Китай), але обидві країни претендують на всю територію і з 1947 року через це вже мали дві війни.

XS
SM
MD
LG