Доступність посилання

ТОП новини

Таджикистан і Китай почали спільні антитерористичні навчання на кордоні з Афганістаном


Таджикистан 20 жовтня розпочав спільні антитерористичні навчання з Китаєм поблизу кордону із Афганістаном. Міністерство оборони Таджикистану повідомило, що навчання триватимуть до 24 жовтня з участю щонайменше 10 тисяч військовослужбовців, а також військових кораблів та вертольотів.

Китай і Таджикистан оголосив про «антитерористичний союз» з Пакистаном і Афганістаном на початку цього року.

Минулого місяця Китай повідомив про будівництво інфраструктури для підвищення рівня безпеки на 1300-кілометровому кордоні між Таджикистаном і Афганістаном, де діють торговці наркотиками.

Таджикистан переймається питаннями безпеки в регіоні через сусідство з неспокійною китайською провінцією Сіньцзян. В серпні цього року Китай різко збільшив свою присутність в регіоні через теракти біля посольства Китаю в Киргизстані. Киргизька влада звинуватили в нападі, через яких було поранено трьох людей і загинув сам нападник, так званих уйгурських радикалів з переважно мусульманської меншини китайського регіону Сіньцзян.

Вплив США на безпеку в регіоні зменшився після того, як в Узбекистану і Киргизстану закінчився термін угоди про використання Вашингтоном на їх територіях баз в операціях США у Афганістані.

XS
SM
MD
LG