Доступність посилання

ТОП новини

У Росії до журналістки прийшли з обшуком у справі «Правого сектора»


Ксенія Бабич
Ксенія Бабич

Співробітники Слідчого комітету Росії вранці 21 жовтня провели обшук у квартирі журналістки, прес-секретаря фонду «Правова ініціатива» Ксенії Бабич, повідомив у Facebook журналіст Ілля Шепелін.

За його словами, обшук пов’язаний зі справою забороненої в Росії української організації «Правий сектор». Один з обвинувачених у цій справі, прес-секретар «Правого сектора» Артем Скоропадський навчався на журналістському факультеті МДУ на одному курсі з Бабич.

Шепелін зазначає, що Бабич встигла написати про обшук у Facebook, проте один зі слідчих забрав у неї телефон і видалив пост. Він також припустив, що в ході обшуку у Бабич будуть вилучені комп’ютер, телефон й інша техніка. Бабич викликали на допит до Слідчого комітету.

Ксенія Бабич, крім «Правової ініціативи», працює позаштатним кореспондентом українського телеканалу «112. Україна» в Москві, вона співпрацювала також з агентством РБК і проектом «Сноб».

Кримінальну справу про екстремізм щодо лідерів і членів української організації «Правий сектор» порушили в кінці вересня. «Правий сектор» визнаний екстремістським і заборонений в Росії в листопаді 2014 року. «Правова ініціатива» займається захистом прав людини в міжнародних інстанціях, в тому числі в Європейському суді з прав людини.

XS
SM
MD
LG