Доступність посилання

ТОП новини

Білоруська авіакомпанія поскаржилася, що її літак примусово повернули до Києва


Літак компанії «Белавіа» в новому розфарбуванні, ілюстраційне фото
Літак компанії «Белавіа» в новому розфарбуванні, ілюстраційне фото

Білоруська авіакомпанія «Белавіа» повідомила, що її літак рейсу до Мінська з аеропорту «Жуляни» в Києві був змушений повернутися до Києва, як з’ясувалося, через одного з пасажирів.

Компанія заявила, що диспетчер наказав літакові негайно повертатися до аеропорту вильоту без пояснення причин, і вже коли літак приземлився, українські правоохоронці вивели з нього одного з пасажирів, громадянина Вірменії.

При цьому, заявила компанія, диспетчер пригрозив, що «в разі, якщо літак не виконає команди, українська сторона підніме в повітря винищувачі».

У «Белавіа» також заявили, що того самого пасажира, якого зняли з літака, невдовзі відпустили, і він вилетів до Мінська наступним рейсом.

Авіакомпанія «Белавіа» має намір вимагати від українського державного підприємства «Украерорух», якому підпорядковані українські авіадиспетчери, відшкодувати витрати, пов’язані з поверненням літака до Києва, мовиться в повідомленні компанії.

Повідомлення білоруської компанії наразі не підтверджені й не заперечені з інших джерел. Українська сторона ще не коментувала цієї заяви.

XS
SM
MD
LG