Доступність посилання

ТОП новини

МЗС Білорусі вручило ноту тимчасовому повіреному у справах України через примусове повернення літака


Літак «Белавіа», ілюстраційне фото
Літак «Белавіа», ілюстраційне фото

Міністерство закордонних справ Білорусі викликало в суботу тимчасового повіреного у справах України в Білорусі Валерія Джигуна для вручення ноти протесту через примусове повернення білоруського літака 21 жовтня, йдеться на сайті МЗС Білорусі.

«Під час зустрічі в МЗС керівнику української дипмісії була вручена нота, в якій білоруська сторона заявила протест у зв'язку з діями компетентних органів України щодо примусового повернення білоруського повітряного судна авіакомпанії «Белавіа», що здійснював 21 жовтня 2016 року регулярний рейс В2840 за маршрутом «Київ-Мінськ», – йдеться в повідомленні.

В ноті МЗС Білорусі зазначено, що білоруська сторона очікує офіційних вибачень і вимагає відшкодування всіх фінансових витрат, викликаних діями української сторони.

Міністерство закордонних справ також доручило послу Білорусі в Україні Ігорю Соколу вручити аналогічну ноту протесту в українському МЗС.

21 жовтня літак «Боїнг-737» білоруської авіакомпанії «Белавіа», що вирушив із Києва до Мінська, повернули назад у Київ на вимогу СБУ, повідомило ДП «Украерорух».

У авіакомпанії «Белавіа» зазначили, що причиною повернення став один з пасажирів. Компанія заявила, що диспетчер наказав літакові негайно повертатися до аеропорту вильоту без пояснення причин, і вже коли літак приземлився, українські правоохоронці вивели з нього одного з пасажирів, громадянина Вірменії. В СБУ деталей щодо події не надали. «Белавіа» заявила, що вимагатиме компенсації за незручності.

XS
SM
MD
LG