Доступність посилання

ТОП новини

У Києві провели акцію на захист прав трансгендерів


22 жовтня у Києві відбулася акція до Міжнародного дня дій, спрямованих на депатологізацію трансгендерності. Як передає кореспондент Радіо Свобода, близько 50 учасників пройшли маршем від Софійської до Михайлівської площі. Вони тримали в руках плакати з написами: «Моє тіло – моє діло», «Трансгендерність – не хвороба», «Зупиніть транспатологію» тощо.

«Сьогоднішня акція присвячена депатологізації трансгендерних людей. На жаль, трансгендерність ще знаходиться в списку психічних захворювань. Ми хочемо сказати, що це порушення прав людини, бо людина має право бути собою. В Україні довгий час діяв наказ №60, згідно з яким трансгендерні люди повинні були проходити стерилізацію для того, щоб отримати дозвіл на зміну документів. Зараз ми чекаємо його скасування. Це пряме порушення прав людини», – розповів співорганізатор акції Фріц Фон Кляйн.

Акція проходила спокійно, повідомлень про правопорушення не було.

Як повідомили на сторінці організаторів у соцмережах, схожі акції проходять сьогодні у багатьох країнах світу. Їхня мета – звернути увагу на необхідність перегляду медичних класифікацій щодо трансгендерності, реформувати підходи до медичної допомоги трансгендерним людям, а також протистояти трансфобії.

Термін «трансгендер» застосовують до людей, чия гендерна ідентичність чи самовираження відрізняються від тих, що приписані їм документально від народження.

XS
SM
MD
LG