Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: сьогодні зафіксовані 12 випадків відкриття вогню з боку бойовиків на Донбасі


Проросійський бойовик, архівне фото
Проросійський бойовик, архівне фото

У штабі АТО заявляють про 12 випадків відкриття вогню з боку підтримуваних Росією бойовиків сьогодні на Донбасі.

За даними прес-центру штабу, більшість випадків зафіксовані на маріупольському напрямку, зокрема біля Мар’їнки і Гнутова бойовики стріляли з кулеметів, гранатометів та стрілецької зброї.

«Поблизу Широкіна і Талаківки в бік українських підрозділів вели вогонь ворожі снайпери, а в Павлополі провокації проти сил АТО бойовики здійснили використовуючи ствольну артилерію калібру 152 міліметри та міномети калібру 120 міліметрів, – йдеться у повідомленні.

У штабі АТО повідомляють, що на Луганщині сепаратисти один раз вели вогонь з мінометів по позиціях українських військових біля Кримського, а на донецькому напрямку – позиції біля Авдівки бойовики обстрілювали з мінометів, кулеметів, гранатометів різних систем й стрілецької зброї.

В угрупованні «ДНР» звинувачують ЗСУ в обстрілах селища Трудівське біля Донецька. Луганські сепаратисти про ситуацію на території, яку вони контролюють, не повідомляють.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, востаннє з 15 вересня, але він щоразу порушувався. Обстріли з різною інтенсивністю тривають. Сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG