Доступність посилання

ТОП новини

Іракські та курдські сили підійшли до Мосула з трьох сторін


Іракські та курдські сили продовжують операцію зі звільнення міста Мосула від бойовиків угруповання «Ісламська держава». Станом на ранок 24 жовтня іракські та курдські сили перебувають на відстані від 5 до 12 кілометрів від міста на південному, східному і північному напрямках.

Бійці курдського ополчення «пешмерга» та військові іракської армії, підтримані авіаударами коаліції під проводом США, захопили вісім сіл на північно-східному фланзі 23 жовтня і перебувають за 9 кілометрів від Мосула. Раніше лідер курдського автономного регіону в Іраку Массуд Барзані повідомив міністрові оборони США Аштону Картеру, що курдські сили також встановили контроль над стратегічним містом Башика, це близько 24 кілометрів на північний схід від Мосула.

Прем’єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим заявив, що турецькі танки і артилерія підтримували наступ, хоча прем’єр-міністр Іраку Хайдер аль-Абаді закликав турецькі війська в цьому районі залишитися поза боєм.

Іракська армія у вихідні дні захопила стратегічне місто Барталла, розташоване за 12 кілометрів на схід від Мосула. Іракські сили також відбили історично християнське місто Хамданія, в якому перетинаються дороги, що ведуть на південний схід від Мосула.

Також армія Іраку 23 жовтня відбила поселення Таль-Каїф, це за п’ять кілометрів на північ від міста.

Мосул перебуває під контролем ісламістів від 2014 року. Це останнє велике місто в Іраку, що перебуває під контролем бойовиків. У місті живе близько 1,5 мільйона людей.

XS
SM
MD
LG