Доступність посилання

ТОП новини

ДФС: «Укрзалізниця» ухилилася від сплати податків майже на 2 мільярди гривень


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

«Укрзалізниця» ухилилася від сплати податків на суму майже 2 мільярди гривень, заявив голова Офісу великих платників Державної фіскальної служби Євген Бамбізов.

«Нещодавно нами була закінчена перевірка «Укрзалізниці» і встановлено ухилення від сплати податків більш ніж 1,5 мільярда гривень, у тому числі за рахунок проведення фіктивних транзакцій більш як на 200 мільйонів гривень. Крім того, нами було встановлено і доведено до суду ухилення від сплати податків однією зі структур «Укрзалізниці», це «Укрзалізничпостач», на суму близько 350 мільйонів гривень», – цитує Бамбізова прес-служба Державної фіскальної служби у Facebook.

21 жовтня генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що силовики провели близько 20 обшуків у рамках розслідування про поставки компанії «Укрзалізниця» кабельно-провідникової продукції.

У Національному антикорупційному бюро України заявляли про затримання начальника департаменту планування і контролю закупівель «Укрзалізниці», його підозрюють в участі в корупційній схемі заволодіння державними коштами під час проведення державних закупівель підприємства «Укрзалізничпостач» (наразі філія ПАТ «Укрзалізниця»).

У НАБУ також повідомляли про викриття схеми розкрадання бюджетних коштів державного підприємства «Укрзалізничпостач» під час проведення державних закупівель і затримання трьох чиновників.

XS
SM
MD
LG