Доступність посилання

ТОП новини

НАТО закликає країни-союзниці боротися з російською пропагандою


Єнс Столтенберґ
Єнс Столтенберґ

Керівник НАТО Єнс Столтенберґ закликає країни альянсу до активнішої протидії розгорнутій Росією дезінформаційній кампанії і пропаганді.

«Чеська Республіка й інші країни роблять у цьому напрямку зусилля, які ми вітаємо. Крім цього, хочу наголосити, що основна відповідальність за участь у різних (пропагандистських) дискусіях в різних державах НАТО лежить саме на цих країнах. Те, що ми робимо для протидії цьому в Брюсселі – надання фактів, координація роботи – це лише частина, бо самі дискусії та протидія пропаганді мають відбуватися у самих цих державах», – заявив генсекретар НАТО.

Столтенберґ заявив, що «Росія намагається підтримувати різноманітні групи і хоче впливати на внутрішньополітичні дискусії в різних державах Європи, вдаючись для цього до великих обсягів пропаганди».

«Але НАТО не бореться із пропагандою, вдаючись до пропаганди у відповідь. Ми розуміємо, що в перспективі правда візьме гору. Найкращою відповіддю на пропаганду є факти, правда й відкриті демократичні дискусії», – заявив Столтенберґ напередодні зустрічі міністрів оборони 28 держав Північноатлантичного союзу.

Міністри оборони країн НАТО 26-27 жовтня збираються на зустріч в штаб-квартирі альянсу, де вони вислухають бачення роботи чотирьох батальйонів, які з нового року будуть розміщені в країнах, розташованих на кордонах із Росією, і якими керуватимуть, відповідно, Канада, Німеччина, Великобританія і США. Зокрема, голови оборонних відомств проаналізують, як посилити свою присутність у басейні Чорного моря і способи боротьби із кібернетичними загрозами.

XS
SM
MD
LG