Доступність посилання

ТОП новини

Трамп: у Сирії є потенціал для збройного конфлікту Росії та США в разі схвалення плану Клінтон 


Кандидат на посаду президента США від Республіканської партії Дональд Трамп
Кандидат на посаду президента США від Республіканської партії Дональд Трамп

Кандидат на посаду президента США від Республіканської партії Дональд Трамп заявив про потенціал для збройного конфлікту з Росією, якщо Вашингтон прийме план кандидата в президенти від Демократичної партії Гілларі Клінтон щодо Сирії.

«Ви збираєтеся закінчити Третьою світовою війною, якщо ми послухаємо Гілларі Клінтон», – сказав Трамп в інтерв’ю Reuters 25 жовтня.

«Ви воюєте більше не з Сирією, ви воюєте проти Сирії, Росії та Ірану, так? Росія є ядерною країною, на відміну від інших країн, про які йдеться», – додав Трамп.

Директор національної розвідки Джеймс Клеппер у Раді з міжнародних відносин у Нью-Йорку 25 жовтня підтвердив телеканалу CBS, що Росія може розпочати збивати літаки США, якщо Сполучені Штати спробують забезпечити безполітну зону в деяких районах Сирії.

«Я не виключаю, що вони збиватимуть американські літаки, якщо вважатимуть, що це загрожує їх наземним силам», – вказав Клеппер.

Адміністрація Обами нині утримується від створення безполітної зони над Сирією або її частиною для захисту цивільного населення – частково через потенціал прямої військової конфронтації з Росією.

Водночас Клінтон не єдина, хто закликає до створення такої зони, за це виступає також напарник Трампа по кампанії, кандидат у віце-президенти від Республіканської партії Майк Пенс.

XS
SM
MD
LG