Доступність посилання

ТОП новини

Кабмін схвалив проект смс-інформування про реєстраційні дії, які вчиняються з майном


Кабінет міністрів України схвалив проведення пілотного проекту смс-інформування громадян про будь-які реєстраційні дії, які вчиняються з їхньою нерухомістю.

«Нещодавно Верховна Рада ухвалила розроблений Міністерством юстиції антирейдерський закон, покликаний встановити суворі механізми боротьби із рейдерством. Серед новацій законопроекту – запуск системи смс-інформування про будь-які зміни, які відбуваються в реєстрі через смс. Сьогодні ми виносимо на розгляд уряду акт, який передбачає імплементацію цієї ініціативи», – сказав під час засідання уряду міністр юстиції Павло Петренко.

Він також повідомив, що, окрім інформації про реєстраційні дії, користувачі завдяки системі смс-інформування зможуть взнавати про те, хто цікавився їхньою власністю.

За словами Петренка, для використання нової послуги потрібно отримати реєстраційний номер об’єкта нерухомості, який вказаний у реєстраційних документах і в реєстрі, також на сайті реєстру відкрити кабінет власника майна, де вказати номер телефону, на який будуть приходити повідомлення.

«Даний сервіс буде дуже зручним для наших власників нерухомого майна, адже їм не знадобиться ходити до реєстратора і витрачати час, щоб отримати інформацію», – додав міністр юстиції.

Петренко також зауважив, що закон щодо захисту прав власності та економічних інтересів громадян та інвесторів ще не ввели в дію, система смс-сповіщень працюватиме у форматі пілотного проекту в тестовому режимі.

Онлайн-доступ до реєстру прав на нерухоме майно уряд відкрив з 6 жовтня минулого року. Реєстр прав власності на нерухоме майно є єдиною державною інформаційною системою, що містить відомості про зареєстровані права, суб’єктів прав, об’єкти нерухомого майна та незавершеного будівництва, правовстановлювальні документи.

Інформація про зареєстровані права, отримана в електронній чи паперовій формі за допомогою програмного забезпечення Держреєстру, має однакову юридичну силу.

XS
SM
MD
LG