Доступність посилання

ТОП новини

Обама просить Ердогана координувати дії проти угруповання «Ісламська держава» зі США та Іраком


Президент США Барак Обама (л) і президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган
Президент США Барак Обама (л) і президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган

Президент США Барак Обама зателефонував президентові Туреччини Реджепу Тайїпу Ердогану 26 жовтня. Американський лідер вказав на необхідність тісної координації між Анкарою і американськими й іракськими силами, які беруть участь у битві за звільнення міста Мосула від бойовиків угруповання «Ісламська держава».

За повідомленням Білого дому, Обама також закликав до «продовження діалогу» між Туреччиною та Іраком, щоб «визначити відповідний рівень і форми участі Туреччини» в кампанії боротьби з екстремістським угрупованням.

Обама і Ердоган «підтвердили рішучу підтримку суверенітету і територіальної цілісності Іраку», вказано також у повідомленні офісу президента США.

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган пообіцяв раніше, що турецька армія візьме участь у звільненні північного іракського міста Мосул, попри протести з боку Іраку. Багдад звинуватив Туреччину в порушенні кордонів Іраку.

Мосул перебуває під контролем ісламістів від 2014 року. Це останнє велике місто в Іраку, контрольоване ісламістами. У місті живе близько 1,5 мільйона людей.

XS
SM
MD
LG