Доступність посилання

ТОП новини

МЗС Росії: припущення про атаки на Алеппо з авіаносця «безглузді»


Російський авіаносець «Адмірал Кузнєцов»
Російський авіаносець «Адмірал Кузнєцов»

У Міністерстві закордонних справ Росії назвали «безглуздими» заяви представників НАТО про те, що російська авіаносна група братиме участь у військових діях в сирійському Алеппо. Голова департаменту загальноєвропейського співробітництва МЗС Росії Андрій Келін заявив російському агентству «РИА Новости», що російська авіація «дев’ятий день» не наближається до сирійського міста.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ напередодні висловив побоювання, що розгортання авіаносця «Адмірал Кузнєцов» у східній частині Середземного моря може призвести до посилення бомбардувань Алеппо.

26 жовтня також стало відомо, що країни Північноатлантичного альянсу розкритикували рішення Іспанії дозволити групі російських військових кораблів зайти на дозаправку в порт Сеута. Після цього влада Іспанії повідомила, що Росія відкликала заявку на дозаправку.

«Адмірал Кузнєцов», єдиний у Росії авіаносець, може нести десятки винищувачів-бомбардувальників. Він рухається в супроводі атомного крейсера «Петро Великий» і двох протичовнових кораблів, а також чотирьох кораблів підтримки. За офіційною інформацією, мета його походу в Середземне море – «забезпечення військово-морської присутності в оперативно важливих районах Світового океану».

XS
SM
MD
LG