Доступність посилання

ТОП новини

Росія відкидає звинувачення в обстрілі сирійської школи


Марія Захарова
Марія Захарова

Міністерство закордонних справ Росії заявляє, що ані російські, ані сирійські урядові військові літаки не завдавали авіаудару по школі у провінції Сирії Ідліб, внаслідок якого загинули 28 людей, зокрема 22 дітей.

«Росія не причетна до цієї жахливої трагедії, до цього нападу», – заявила речниця МЗС Росії Марія Захарова 27 жовтня.

За її словами, заяви правозахисників і західних дипломатів про те, що авіаудар здійснила Росія чи Сирія є «брехнею».

Раніше 27 жовтня Міністерство оборони Росії заявило, що ані Росія, ані Сирія не здійснювали авіаударів у районі Алеппо протягом останніх дев’яти днів.

Захарова також заявила, що дії міжнародної коаліції під керівництвом США, яка воює проти бойовиків екстремістського угруповання «Ісламська держава», дестабілізують ситуацію.

«Сили коаліції не змогли вжити адекватних захдів для мінімізації шкоди для цивільних», – сказала вона.

Раніше Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) і групи спостерігачів повідомили, що внаслідок повітряних ударів, завданих 26 жовтня російськими або сирійськими військовими літаками в утримуваній повстанцями провінції Ідліб загинули 35 людей, серед яких щонайменше 22 дитини і шість шкільних учителів.

Росія спільно з лояльними сирійському президентові Башару Асаду військами бере участь у збройному конфлікті в Сирії. В ООН неодноразово лунали звинувачення на адресу Москви і Дамаска в застосуванні зброї не лише проти антиурядових повстанців, але й проти цивільного населення, зокрема, в східній частині міста Алеппо.

XS
SM
MD
LG