Доступність посилання

ТОП новини

Луценко: правоохоронці розкрили мільярдну схему у банку «Фінанси та кредит»


Юрій Луценко
Юрій Луценко

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявляє, що ГПУ спільно з Національною поліцією та СБУ викрили посадовців банку «Фінанси та Кредит», які вивели з нього понад 1 мільярд гривень.

«За допомогою нерезидентів України, у тому числі і однієї офшорної компанії, кінцевим бенефіціарним власником якої є громадянин України, колишній помічник народного депутата, незаконно вивели активи банку на суму понад 1 мільярд гривень. Сьогодні одному з учасників злочинної групи - громадянину Демченку О. І. повідомили про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, за який законом передбачено до 12 років із конфіскацією майна», – повідомив Луценко 27 жовтня у Facebook.

За інформацією генпрокурора, суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у 41 мільйон 340 тисяч гривень.

У 2015 році Національний банк України визнав банк «Фінанси та Кредит» неплатоспроможним і вирішив відкликати банківську ліцензію і ліквідувати саму фінустанову.

Банк «Фінанси та кредит» працює на ринку України з 1990 року і входить до групи найбільших банків за обсягом активів. За даними ЗМІ, основними акціонерами банку є компанії, підконтрольні бізнесмену, народному депутату Костянтину Жеваго.

XS
SM
MD
LG