Доступність посилання

ТОП новини

«Українська правда» заявляє про прослуховування журналістів, в СБУ просять «не створювати сенсацію»


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Інтернет-видання «Українська правда» заявляє, що розмови його журналістів прослуховують. Видання заявляє, що у розпорядження редакції потрапили звіти слідчих щодо розмов співробітників «УП», починаючи з жовтня 2015 року.

Як йдеться в матеріалі видання, звіти подавалися щодо розмов, які здійснювалися як через телефон, так і через інтернет-месенджери. Вони містили інформацію щодо намірів і планів журналістів, матеріалів, що готувалися до публікації.

У зв’язку з цим журналісти «Української правди» закликали президента і силовиків пояснити, для чого здійснювалося прослуховування працівників видання протягом року.

У Службі безпеки заявили, що не мають права повідомляти, чи проводилося прослуховування.

Керівник апарату СБУ Олександр Ткачук в інтерв’ю телеканалу «112 Україна» підтвердив, що спецслужба отримувала запит від «Української правди» щодо підозр журналістів видання, що за ними ведеться прослуховування, але СБУ, відповідно до закону, не має права оприлюднювати таку інформацію.

«Тому прямо сказати про те, що прослуховується, що не прослуховується телефон, ми не можемо», – сказав Ткачук.

Він додав, що СБУ вже завершує досудове розслідування щодо низки проваджень про незаконне прослуховування з боку «фінансово-промислових груп і окремих політичних сил».

«Наша служба зараз здійснює серйозні розслідування, пов’язані з незаконним прослуховуванням, і перевіряє причетність фінансово-промислових груп і окремих політичних сил до незаконного прослуховування телефонів та інших засобів зв’язку. З кількох справах всі матеріали фактично задокументовані і передаються до судових інстанцій. Хочу закликати не створювати сенсацію на рівному місці», – заявив керівник апарату СБУ.

В Адміністрації президента заяву не коментували.

XS
SM
MD
LG