Доступність посилання

ТОП новини

У Чечні слідкуватимуть за дотриманням традицій на весіллях


Весілля у Чечні (ілюстраційне фото)
Весілля у Чечні (ілюстраційне фото)

Міністерство культури Чечні створюватиме спеціальні робочі групи, представники яких будуть стежити за дотриманням національних традицій на весіллях.

За повідомленням російської агенції ТАСС, вони отримають право припиняти порушення і зупиняти свято.

«Якщо вони помічатимуть якусь невідповідну нашому менталітету форму одягу чи неналежні руху у танці, будуть це припиняти», –заявив представник відомства Чечні.

Це не вперше, коли місцева влада Чечні намагається регулювати святкування. Вже понад рік місцева поліція визначає, скільки машин має бути у весільному кортежі.

Згідно з інформацією «Кавказ.Реалії», для жителів міста Аргун місцева влада запровадила норму весільного ескорту – від трьох до п’яти машин. Але це не стосується членів родини лідера Чечні Рамзана Кадирова, який дозволив собі мати на весіллі племінника понад сто найдорожчих і ексклюзивних машин.

Поширене Міністерством культури Чечні зведення правил поведінки на весіллях забороняє, зокрема, появу в одязі, що «не відповідає менталітету», «вільні репліки і дії», танець у колі більш ніж однієї пари, танець з двома і більше партнерками, стрілянину, «скорочення дистанції на відстань меншу витягнутої руки».

Лідер Чечні Рамзан Кадиров та інші посадовці часто говорять про іноземні традиції, які підривають мусульманську культуру у регіоні.

XS
SM
MD
LG