Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу сепаратисти на Донбасі 55 разів відкривали вогонь – штаб АТО


У прес-центрі штабу АТО в суботу повідомили, що упродовж минулої доби проросійські сепаратисти 55 разів відкривали вогонь на Донбасі. Про це йдеться в повідомленні на сторінці у Facebook. Під обстріли з переважно важкого озброєння потрапили території поблизу населених пунктів Павлопіль,Старогнатівка, Талаківка, Тарамчук, Славне, Водяне, Мар’їнка, Красногорівка, Широкине, Новоолександрівка, Новозванівка, Станиця Луганська, Кримське, а також околиці поблизу шахти Бутівка.

«В районах оборони Авдіївки і Троїцького по підрозділах Збройних Сил України відкрили вогонь зі ствольної артилерії калібру 122 міліметри. Також на цій ділянці обстріли тривали з озброєння БМП, мінометів калібру 82 міліметри, гранатометів, стрілецької зброї», – йдеться в повідомленні.

Про сильний обстріл в районі Авдіївки напередодні незадовго до півночі повідомляли місцеві жителі та волонтери.

В угрупованні «ДНР» станом на ранок суботи не повідомляють про ситуацію за останні години на підконтрольних донецьким сепаратистам територіях. Напередодні там заявляли про 6 жертв через обстріли з боку ЗСУ за поточний тиждень. В угрупованні «ЛНР» стверджують, що українська сторона за минулу добу провела три обстріли.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, востаннє з 15 вересня, але він щоразу порушувався. Відтоді інтенсивність бойових дій знизилася, але обстріли тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці бойовиків на Донбасі, проте Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на сході України можуть бути російські «добровольці».

XS
SM
MD
LG