Доступність посилання

ТОП новини

У Запоріжжі створюють обласний реабілітаційний центр для бійців АТО


У Запоріжжі розпочалися роботи з впорядкування території майбутнього обласного реабілітаційного центру для учасників бойових дій на Донбасі. Реабілітаційний центр розміщуватиметься у передмісті – в районі Великого Лугу на базі покинутого санаторію одного з запорізьких підприємств. Цей об’єкт не експлуатувався за призначенням понад 10 років.

У толоці взяли участь запорізькі ветерани АТО та волонтери, які впорядковували територію біля корпусів колишнього санаторію.

«Свого часу тут була задумка зробити шпиталь ветеранів Другої світової, але ця ідея заглохла. Ніхто нічого не будував: лише відбудували дуже велику їдальню, а корпуси ніхто не чіпав. Коли знайшли ці документи, то вирішили робити реабілітаційний центр. Є 2 корпуси, які розраховані на 800 людей. Але ми хочемо з одного зробити жилий корпус: були палати на 4-6 людей, а хочемо зробити двомісні, або сімейного типу, щоб була більш ефективна реабілітація. У другому плануємо зробити реабілітаційний корпус, де саме медичні процедури проходитимуть. Ще буде корпус для водних процедур. Цього року ми хочемо зробити проектування і закласти кошти на роботи до обласного бюджету», — розповів заступник голови Запорізької ОДА Едуард Гугнін.

В 2017 році планують завершити будівельні роботи.

За даними Міноборони, статус учасника бойових дій отримали 179 тисяч військовослужбовців та працівників ЗСУ.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. Тоді влада України оголосила проведення антитерористичної операції на частині територій Донецької і Луганської областей. Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці сепаратистів на Донбасі, Москва ці звинувачення відкидає і заявляє, що на непідконтрольних Києву територіях можуть бути російські «добровольці».

XS
SM
MD
LG