Доступність посилання

ТОП новини

Голова ФБР міг порушити закон заявами про нове розслідування щодо листів Клінтон – Рід


Гаррі Рід
Гаррі Рід

Лідер демократів в Сенаті США Гаррі Рід не виключив, що голова ФБР «міг порушити закон», заявивши, що федеральні слідчі розслідують нові обставини у справі про електронне листування, пов’язане з кандидатом у президенти від Демократичної партії Гілларі Клінтон.

31 жовтня Рід відправив голові ФБР Джеймсу Комі листа, в якому заявив про ймовірне порушення очільником бюро «закону Хетча», який забороняє чиновникам використовувати своє становище, щоб вплинути на вибори.

28 жовтня Комі в листі Конгресу заявив, що федеральні слідчі переглядатимуть невідомі раніше електронні повідомлення Клінтон з особистого поштового сервера для робочого листування на посаді держсекретаря.

Тим часом повідомляється, що ФБР отримало ордер для вивчення електронної пошти.

У липні цього року ФБР вже повідомляло, що Клінтон зберігала засекречену інформацію на своєму особистому поштовому сервері і розцінило це поводження держсекретаря з інформацією як «вкрай недбале». Однак тоді було вирішено не висувати жодних звинувачень через відсутність доказів про реальну шкоду з інтересам США. Клінтон вибачилася за використання особистої пошти в офіційних справах.

Останні заяви ФБР щодо розслідування представниця демократів на виборах назвала «тривожними».

Більш ніж тиждень залишився до президентських виборів у США, запланованих на 8 листопада.

XS
SM
MD
LG